Ramazanda Eş İle Cinsel İlişkiye Girilirmi

Ramazanda Eş İle Cinsel İlişkiye Girilirmi

Ramazanda Eş İle Cinsel İlişkiye Girilirmi : Ramazan geçti ancak bu sorunun senelerdir olduğu gibi bu senede sık sık sorulması nedeni ile bu konuya değinelim istedik. Şayet insanımız araştırmak ve Allah C.C. bize bildirdiği gibi Kur'an-ı okuyup anlamak yerine işin kolayına kaçar birilerine sorarız. En azından bu yazımızı okuyanlar öğrenmiş olsunlar diyelim.

Evet ramazanda iftar ile sahur saatleri arasında (Oruç değil iken) cinsel ilişkiye girilebilir. Şayet peygamber efendimiz (S.A.V.) döneminde bu soruların sorulması nedeni ile bu konuda ayet gelmiştir. Bu konuda Bakara Suresi 187. Ayeti yazmayı yeterli gördük.

"Oruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız, size helâl kılındı. Onlar, sizin için bir örtü, siz de onlar için bir örtü durumundasınız. Allah, nefsinize güvenemeyeceğinizi bildiği için müracaatınızı kabul buyurdu ve sizi bağışladı. Şimdi onlara yaklaşın ve Allah'ın sizler için yazdığını isteyin. Ta fecrin beyaz ipliği siyah iplikden size seçilinceye kadar yiyin, için. Sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun. Bununla beraber siz mescitlerde îtikaf halinde iken onlara yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın sınırlarıdır, sakın onlara yaklaşmayın. Allah, âyetlerini insanlara böyle açıklıyor ki sakınıp korunsunlar." (Bakara Suresi 187. Ayet)

Ayettede açıkladığı gibi ramazan ayında oruç olmadığımız süre içerisinde eşiniz ile cinsel ilişki yasak değildir.